Головна » 2016 » Березень » 16 » У терцентрі презентували нове відділення
14:36
У терцентрі презентували нове відділення

25 лютого 2016 р. в актовій залі Турійського територіального центру  відбулася презентація нового відділення соціально-психологічної допомоги.

До працівників та гостей, які зібралися на захід, звернулися голова районної ради Ольга Миколаївна Черен, голова райдержадміністрації Орест Василишин та директор територіального центру Віктор Мазурак.

Того дня відвідали відділення учасники АТО, серед них Сергій Хомич, заступник начальника управління соціального захисту населення та Ярослав Кашуба, Соловичівський сільський голова. На зустрічі велася мова про перспективи  та можливості реабілітації учасників АТО, що нині є одним з найбільш значущих питань. Адже, як зазначають психологи, реабілітація  важлива не лише для вчорашніх вояків, а й для всього суспільства. За висновками міжнародних досліджень, майже 98 % демобілізованих можуть потребувати висококваліфікованої психологічної допомог. Особливо експерти акцентують увагу на психологічній адаптації учасників АТО й переселенців із зони військового конфлікту. Медики вважають, що у випадку недостатнього лікування з часом поствоєнні симптоми не просто повертаються, а й посилюються. Отож, відкриття відділення соціально-психологічної допомоги, як мовиться, було на часі. Назріла необхідність соціальної підтримки при вирішенні цілої низки проблем, таких як: адаптація до нових умов соціального середовища, наявність несприятливих психологічних факторів, незадоволення новим соціальним та професійним статусом.

Нове відділення працюватиме за такими напрямами, як психологічна підтримка, консультування, допомога у забезпеченні технічними засобами реабілітації; спортивно-оздоровча терапія, аромо-, музико-, піскотерапії, оздоровлення організму шляхом очищення й лікування дихальних шляхів, лікування всіх видів алергії, зокрема це сеанси в соляній кімнаті. Також надаватимуться послуги швачки, перукаря, юриста, бібліотеки та ін.

До речі, учасникам антитерористичної операції та іншим громадянам, які мають право на безоплатне обслуговування послуги надаються на безкоштовній основі.

В пам'ятний день відкриття відділення учасники АТО пройшли сеанс аромотерапії, побували в соляній кімнаті та ознайомилися з роботою територіального центру.

 

 

 

Переглядів: 577 | Додав: turtercentr1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: