Головна » 2017 » Лютий » 22 » Впоровадження інноваційних послуг для реабілітації учасників АТО та членів їх сімей
10:07
Впоровадження інноваційних послуг для реабілітації учасників АТО та членів їх сімей

 

Впровадження інноваційних послуг для реабілітації учасників АТО та членів їх сімей

    У територіальному центрі соціального обслуговування Турійського району надають соціальні послуги одиноким непрацездатним громадянам, учасникам АТО і членам їх сімей, інвалідам та іншим соціально незахищеним категоріям населення, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Загалом у структурі терцентру функціонує чотири відділення: соціальної допомоги вдома, соціально-психологічної допомоги, організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення стаціонарного догляду для постійного проживання в селищі Луків.

       У 2016 році спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» придбано тренажер Бубновського, завдяки якому учасники АТО та підопічні територіального центру можуть ефективніше відновлювати фізичне і психічне здоров’я. Ініціаторами придбання даного тренажера є працівники терцентру на чолі з психологом Оленою Шадурою. Оскільки учасники АТО, які підірвали здоров’я під час бойових дій, потребують значної фізичної реабілітації, тому саме заняття на тренажері Бубновського дозволить відновити кістково-м’язову систему їх організму. Працюючи за певною методикою, можна вилікувати остеохондроз та грижі міжхребцевих дисків. Родзинка тренажера Бубновського в тому, що всі вправи на ньому виконують у горизонтальному положенні. Завдяки антигравітаційній дії суглоби максимально розвантажуються, а м’язи максимально напружуються. У кожній позиції працюють різні групи м’язів, кістки наповнюються киснем.  Така лікувальна фізкультура корисна при недугах хребта. Правильні навантаження допоможуть краще, як дорогі пігулки та уколи.

        Поряд з цим вони ще можуть скористатися велотренажером, профілактором Євмінова, шведською стінкою, масажним кріслом, гантелями та іншим інвентарем, яким обладнана кімната фізичної реабілітації тер центру.

        У рамках проекту також придбано аплікатори Ляпка й апарат для приготування синглентно-кисневої пін­ки.

Киснева пінка, яку готують на основі сиропу кореня солодки та відвару трав, чинить загальностимулювальну дію і збагачує кров киснем. Аплікатори Ляпка допомагають зняти больовий синдром і покращують циркуляцію крові. Після кількахвилинного масажу аплікатором у вигляді валика, заняття лікувальною фізкультурою будуть набагато результативнішими. 

        Відтак за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та небайдужих людей, комплексна фізична реабілітація учасників АТО та членів їх родин  стала ще ефективнішою.

         Ми щиро вдячні фонду за підтримку та  висловлюємо впевненість у збереженні сформованих дружніх відносин і сподіваємося на подальшу взаємовигідну і плідну співпрацю.

 

Переглядів: 458 | Додав: turtercentr1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: