Головна » 2018 » Березень » 27 » Старість –це упередження!
09:10
Старість –це упередження!

Приблизно в років 60 у багатьох  виникає відчуття неприємної порожнечі, паузи, наче течія, яка несла нас по життю раптом зникає, змінюючись тужливим застоєм.

Це відчуття виникає тому,що люди перестають розвиватися, змінювати себе. Старі завдання та цілі реалізовано, а нових немає. Головною метою активного життя на пенсії є навчання жити, отримуючи від нього максимальне задоволення.

Згідно з дослідженнями Всесвітньої організації охорони здоров’я Україна посідає перше місце в світі по розповсюдженню депресії, особливо серед людей похилого віку. На думку експертів, навчання –ефективний засіб профілактики депресій у людей похилого віку. Участь в учбовому процесі допомагає людині крокувати в ногу з часом, тренувати пам’ять,розвивати інтелект.

Зважаючи на це,у селі Новий Двір Турійський територіальний центр соціального обслуговування( надання соціальних послуг) відкрив філію « Університету ІІІ віку».

В «Універсиитеті ІІІ віку» функціонуватиме 4 факультети:

1. Маєте музичні,художні, поетичні таланти? Чи просто любите послухати творчість знаменитих або місцевих зірок. Для Вас діятиме факультет літературно – фольклорних та народознавчих студій.

2. Факультет здорового способу життя. Здоровий спосіб життя –простий шлях до довголіття. Ми допоможемо позбутися поганих звичок,знайти гармонію в житті. Продовжити молодість та попередити різні захворювання.

3. Чи знали Ви, що у селі Новий Двір був панський маєток? Яка доля чекала жінок у міжвоєнний період? Якими були після воєнні роки? Все це і навіть більше ви можете дізнатися на заняттях факультету « Історії рідного краю».

4. Весна –пора городів та зелені. Як правильно обробляти рослини, коли найкраща пора для посадки? Відповіді на найпопулярніші запитання знайдете у викладача факультету « Посадки та догляду за рослинами».

Навчати наших студентів у селі Новий Двір будуть місцеві волонтери: Держанович Людмила Олександрівна, Кмін Тарас Васильович, Плісік Любов Петрівна, а також соціальний працівник територіального центру Мусієнко Наталія Анастасіївна. 

Ми сповідуємо активну життєву позицію, оптимізм та енергійність. Вчастині винахідливості та гарного настрою залишаємо позаду класичних студентів. Ми крокуємо в ногу з часом, тренуємо пам’ять, розвиваємо інтелект,знаходимо таланти. Немолоді студенти поспішають на заняття як на побачення.Завдяки нам дюди похилого віку намагаються зрозуміти-життя з виходом на пенсію лише починається!

Нагадаємо, що «Університет ІІІ віку» діє у смт. Турійськ, смт. Луків і віднедавна у селі Новий Двір. Разом ми відчуваємо смак життя, усі його барви і хочемо поділитися цим якомога більшою кількістю людей!!

Переглядів: 436 | Додав: turtercentr1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: