Головна » 2019 » Грудень » 5 » Я зможу допомогти!
14:41
Я зможу допомогти!

          На сьогодні у світі залишається критичною проблема насильства і, зокрема, булінгу – цькування та проявів агресії до особистості з метою її принизити. Сотні мільйонів дітей та молодих людей у кожному куточку планети страждають від їх проявів з боку інших людей – сторонніх і навіть рідних. Діти добре розпізнають фізичне насильство, плутаються в економічному, не визнають психологічного та соромляться сексуального, при тому що досить часто до нього вдаються, не розуміючи наслідків. Знання дітей про свої права є досить фрагментарними і не мають системного характеру. При цьому ці знання є досить важливими, оскільки надають дитині можливість почуватися в безпеці, бути впевненою у собі й захищати себе, поважати права інших і розуміти, що можна, а що — ні.

         Упродовж останніх років в Україні досить активно заговорили про булінг серед дітей. В рамках соціальної акції «16 днів проти насильства» начальник відділу СССДМ територіального центру Ольга Горбатюк 3 грудня відвідала ЗОШ І-ІІІ ст с. Бобли. Для учнів 6-7 та 8-9-х класів було проведено лекції з елементами тренінгу «Я зможу допомогти». Мета заходів – навчити учнів розуміти почуття жертви булінгу, причини поведінки агресора, а найголовніше – знаходити шляхи допомоги постраждалій дитині.

       Учасники обговорили поняття «насильства», «конфлікту», «булінгу», основні компоненти булінгу та його форми. Свої думки та асоціації виразили у вигляді хмаринки «Булінг», що плаче. Учнів попередили про відповідальність за вчинення булінгу. Під час виконання вправ «Чому так стається», «Я зможу допомогти» школярі змогли охарактеризувати ролі жертви, агресора, спостерігача та наслідки шкільного насилля; знайти шляхи захисту та безпечної поведінки. Під час рефлексії діти створили сонце з порадами для безпеки, гарними, теплими словами; спільно підібрали гасло для кожного класу.

          Дякуємо працівникам ЗОШ І-ІІІ ст с. Бобли за допомогу в організації та проведення заходів, а також активним, позитивним школярам.

Переглядів: 237 | Додав: turtercentr1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: