Головна » 2018 » Червень » 15 » Профілактична робота з неповнолітніми правопорушниками
10:32
Профілактична робота з неповнолітніми правопорушниками

Ресоціалізація неповнолітніх, засуджених за скоєння злочину, є процесом реінтеграції їх у суспільство, під час якого неповнолітні мають відновити свій соціальний статус, набути якостей, необхідних для успішної правослухняної поведінки та розв'язання проблем, поновити або встановити позитивні соціальні зв'язки, включитися у навчальну й трудову діяльність.

З неповнолітнім, який перебуває на обліку Турійського РС з питань пробації, про­водиться різнопланова педагогічна та соціальна робота, що включає індивідуальні виховні бесіди, консультації, тренінги комунікативних навичок, самоконтролю, з попередження та подолання шкідливих звичок. До її проведення залучаються як працівники служб пробації, так і працівники соціальних служб, зокрема фахівець із соціальної роботи відділу СССДМ – Горбатюк Ольга, практичний психолог територіального центру Турійського району.

5 червня 2018 року зустріч з неповнолітнім була присвячена визначенню мотивації до навчання та підвищення її рівня. Формування повноцінної особистості має важливе практичне значення. Важливу роль у формуванні такої особистості відіграє позитивна мотивація студентів до навчання. Практичним психологом територіального центру Шадурою Оленою було проведено опитування  визначення мотиваційної сфери студента.

Основним виявленим в ході діагностики чинником соціальної дезадаптації засудженого можна вважати накопичення невирішених особистісних проблем, здебільшого пов'язаних із взаємодією з соціальним середовищем.

Отримані результати було проаналізовано та обговорено з неповнолітнім, надано рекомендації щодо підвищення його мотивації до навчання.

 

Переглядів: 304 | Додав: turtercentr1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: