Головна » 2018 » Липень » 11 » Вшанування жертв Волинської трагедії 1943-1944 років
09:23
Вшанування жертв Волинської трагедії 1943-1944 років

       

Жертв Волинської трагедії 1943-1944 років вшановує Україна й Польща. Польський Президент Анджей Дуда приїхав до України. Натомість Петро Порошенко вирушив до Польщі. Під час свого виступу в селі Сагринь глава держави заявив: будь-яке протистояння між польською та українською сторонами послаблює обидві країни, а особливо – під час гібридної війни, що підживлюється Росією.

        Наслідки кривавого протистояння закарбовані на обеліску. На ньому сотні прізвищ. Проте імена деяких і дотепер не вдалося встановити. 1944-го року Сагринь зрівняли із землею, жителів винищили, хати спалили. Кілька тисяч українців зібралися біля цвинтаря у Сагрині. Тут поховані убиті польськими батальйонами хлопськими та Армією Крайовою українці. Президент України наголосив щоб нинішнє і прийдешнє покоління і українців, і поляків не допустили більше подібної трагедії.

      У відкритті пам’ятного меморіалу у Сагрині взяли участь представники Турійського району, в тому числі працівники Територіального центру соціального обслуговування, підтримавши спільну позицію глави держави до дружніх відносин з Польщею при цьому незабувати ті трагічні подій у нашій спільній історії.  

Переглядів: 316 | Додав: turtercentr1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: