Головна » 2018 » Липень » 31 » Торгівля людьми – сучасний прояв рабства
15:19
Торгівля людьми – сучасний прояв рабства

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють явищу торгівлі людьми. Торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в світі. За оцінками експертів щорічно 2-4 млн. людей стають «живим товаром».

30 липня відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Відповідно до плану роботи відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Турійського району фахівцем із соціальної роботи відділу Горбатюк О.І. було проведено профілактичні заходи. 23 липня проведено лекцію у Турійській районній філії Волинського обласного центру зайнятості, учасниками якої стали 12 безробітних. 30 липня спільно з в.о. начальника Турійського РС філії Державної установи «Центр пробації» в Волинській області Чечелюком П.В. було проведено лекцію з особами, які перебувають на обліку служби пробації. Кількість учасників – 9 осіб. В ході проведеної роботи було обговорено поняття «торгівлі людьми», її види та найбільш поширені міфи про торгівлю людьми. Розповсюджено пам’ятки «Загальні правила безпечного працевлаштування».

Торгівля людьми – це сучасне рабство, продаж/купівля/передача людей з метою експлуатації та одержання прибутку. Торгівля людьми вважається особливо тяжким злочином в Україні та багатьох інших країнах. Від торгівлі людьми може постраждати будь-хто, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Негативний вплив від торгівлі людьми полягає у поширенні венеричних захворювань, СНІДу, формуванні моральної деградації та відчуженості особистості, втрати родинних зв’язків, зруйнуванні суспільної моралі, небезпечному «звиканні» громадської свідомості до негативного явища, поширенні депресивних синдромів та суіцидальних тенденцій, зростанні агресивності та жорстокості.

Подбайте про власну безпеку заздалегідь! Дізнайтеся про свої права під час навчання, роботи, подорожі чи життя за кордоном:

зателефонуйте до Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 0 800 500 335 або 116 123

Переглядів: 304 | Додав: turtercentr1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: