Головна » 2015 » Січень » 21 » Постові пісні 2013
16:17
Постові пісні 2013

Великий піст є найважливішим і найдавнішим з усіх багатоденних постів. Він нагадує нам про сорокаденний піст Спасителя у пустелі; він же вводить нас у Страсний тиждень, а потім - до радості свята свят - Світлого Христового Воскресіння.

Піст справедливо можна назвати ліками, а час посту – лікуванням, що є найбільш правильним його розумінням. Проте навіть найефективніші ліки часто виявляються некорисними внаслідок невміння правильно ними користуватися. Потрібно знати, коли їх приймати і в якій кількості, також враховувати тілесну міцність хворого, спосіб його життя та багато іншого. Так порівняння посту з ліками показує, що людина, яка не постить, перебуває у хворобливому стані і не бореться з хворобою. Піст слугує ліками в духовному житті, коли є відхилення від нормального, здорового стану.

Церковне вчення про піст розглядає цей подвиг як головну передумову до спасіння. Кожен християнин потребує як тілесного, так і духовного посту. Тільки завдяки цьому подвигу людина спромагається підкорити своє тіло духові, краще пізнати свої природні потреби і навчитись ними керувати на благо душі. Незважаючи на видиму легкість, насправді цей подвиг здобувається великими зусиллями, і не через те, що людині важко опанувати бажання смачної їжі, а тому, що постячись, вона бореться зі своїми гріховними пристрастями. І якщо піст істинний, то вона, з Божою допомогою, обов’язково їх переможе.

У дні Великого Посту нам допомагають духовно зміцнитися страсні пісні, які розповідають про страшні муки Госпдні, про невимовну біль Божої Матера, допомагають замислитись про спасіння нашої душі. І тому у територіальному центрі відбулася зустріч вірян, котрі прийшли послухати постових пісень.

Переглядів: 679 | Додав: turtercentr1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: